neděle 28. června 2009

Choceň končí

Nic jsem nepostavila, postavím nejspíš zítra. Jen jsem se dočetla, že centrum magnethrou v Chocni z organizačních důvodů končí. Takže kdo budete rychlejší než já, tak se tam ještě do konce června stavte, ať si pohrajete a kdyby náhodou nevěděli, kam s použitým materiálem, tak ať ho pošlou sem(o:

Aktualizace: Choceň nekončí, našla nového provozovatele, takže mi materiál asi nepředají k užívání(o:
Aktualizace č. 2: Choceň ukončila provoz k 1.7.2010.

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ale původní web http://www.geomagsa.com/ je nedostupný! Nevíš co se to děje? Místo toho existuje http://www.geomagworld.com/ kde jsou nové stavebnice i rozměry!

zdraví Jirka

Tychi řekl(a)...

Asi už se jim adresa přestala líbit, poprvadě řečeno byl web už dávno tak nějak mrtvý, nic se tam nedělo. Doufám, že ten nový bude akčnější.
O KIDS stavebnici už nás nenápadně informovali tady http://www.flickr.com/photos/geomag_model_team/3120281903/
Jen nevím, které děti si s tím budou chtít hrát, pokud rodiče budou mít ty krátké normální původní tyčky.

Anonymní řekl(a)...

Vypadá to, že dlouhá tyčka je náhrada za dvě krátké tyčky a jednu kuličku.

Tychi řekl(a)...

Z čeho tak usuzuješ? Myslíš, že se geomagové snaží, aby byly stavebnice spolu použitelné? Kids plasty se mi zdají dosti podivné a určitě nebudou s krátkými tyčkami fungovat.

Anonymní řekl(a)...

Panely určitě nebudou zaměnitelné. Tu délku tyčky jsem odhadl dle obrázku na který jsi odkazovala. Byla by to hloupost, kdyby ten rozměr dlouhé tyčky byl 'nekompatibilní' s krátkými tyčkami.

Tychi řekl(a)...

Kompatibilní budou tyčky vždycky, pokud zachovali velikost kuliček. Jen nebudou vycházet rovnostranné tvary, což bych popravdě řečeno občas uvítala(o: Nejvíc by se hodila tyčka odmocnina ze dvou.

Anonymní řekl(a)...

Tyčka délky odmocnina ze 2 by se hodila na úhlopříčku čtverce o straně 1, jenže to by se nevešla na kuličku. V jedné rovině nedáš vedle sebe dvě tyčky v úhlu 45stupňů. Nebo jsi to myslela jinak?

Tychi řekl(a)...

Přesně tak jsem to myslela, jen jsem zapomněla dodat, že by bylo potřeba, aby měly úplně pidi špičaté konce, aby se na kuličku vešly a přitom neztratily na síle. Takže radši nic(o: Já zůstanu u svých 27 (?) mm dlouhých tyček(o: