středa 26. srpna 2009

Bagr

Na úvod musím napsat, že NEMÁM DOST MATERIÁLU!. Našla jsem si inspiraci na stránkách výrobce. Objevila jsem tam včera fotky z výstavy na Novoměstské radnici a rozhodla se, že bagr a traktor musím postavit. Začala jsem bagrem, zdál se mi totiž jednodušší, traktor si schovám na jindy.
První krok byl jasný, pásy musí bagr mít. S těmi potíž nebyla, jen jsem je preventivně vyrobila kratší, páč materiálu je málo, zněl mi povědomý hlas v hlavě. Hlas měl pravdu, ukázalo se to hned v dalším kroku, tělo bagru spolkne dost materiálu, i když se použijí výplně. Modrý materiál vystačil jen na jedno patro a to mám modrých tyček nejvíc.. Kabina se přizpůsobila žlutým tyčkám, přední lžíce nelžíce byla jasná a zadní vznikla ze zbytků. Pak mi došlo, že bez komínu by mi to Krtek neuznal, tak jsem vyndala střední výztuhu přední lžíce nelžíce a pidi komín byl na světě. Tyčka nezbyla žádná - úkol je tedy splněn(o:
  • 411 tyček
  • 189 kuliček
  • 40 trojúhelníků
  • 10 kosočtverců
  • 88 čtverců
  • 8 pětiúhelníků
PS. pro případné další stavebníky: Můj bagr je ošizený, pásy nedrží u těla bagru, jen stojí vedle. Tělo bagru má čtyři nožičky, na kterých stojí.
PS. pro všímavé: Pokud marně hledáte komín není to tím, že jste slepí. Nejspíš jsem ho použila na prodloužení ruky zadní lžíce. Takže až přijede zítra Krtek, budu mít průšvih(o:

4 komentářů:

georgeso řekl(a)...

Ty brďo, ještě z toho můžeš zkusit vytvořit tank :-)

Tychi řekl(a)...

Tank mi to taky silně připomínalo, dokud to nemělo lžíce(o:

hanapila řekl(a)...

krtek nic nepozná .. krtek usne .. v půl pátý zařval chce se mi čůrat a od tý doby jsme vzhůru

Tychi řekl(a)...

Krtek komín nepostrádal, ale vadilo mu, že zadní lžíce se hýbe a přední ne. Takže jsme včera zkontrolovali bagr v parku a ten nám to jak na přádní předvedl, že přední lžíce nelžíce jen hrne a zadní nakládá na auto.
A zatím nevypadá na usnutí. Zatímco Kvíkví spí.