sobota 29. října 2011

Had po letech

Před třemi lety jsem postavila hada. A od té doby jsem se těšila až ho zase někdy postavím .. delšího a tvarovatelnějšího.

Ten čas přišel až dneska. Tyčky vystačily na celých 48 článků, což je opravdu o dost víc, než bylo 26 článků starého háďátka. Tím pádem z něj jde udělat kruh, což z háďátka nešlo. Taky je to dost těžší a tak skoro dvě ruce na tvarování nestačí, občas se to trhá, i když jsou opravdu všechny kuličky neutrální.


Takový had se staví opravdu jednoduše. To se postaví malý trojúhelník, na strany se mu přilepí další tyčky, aby vznikl větší trojúhelník se středními příčkami, tj. spotřebováno 9 tyček a 6 kuliček. Odloží se to a vezme se dalších 9 a 6 a postaví se to ještě jednou. Oba se pak položí šejdrem na sebe, spodnímu se zvednou hroty a třemi tyčkami se mu hroty slepí. Vznikne tak osmistěn, ve kterém plave trojúhelník. Pak se zase postaví trojúhelník, zase se položí na předchozí, spodnímu se zvednou hroty, slepí třemi tyčkami a už máme dva osmistěny a jeden plavající trojúhelník v tom vrchním. Takhle jsem to udělala mockrát a vznikl tento dlouhý had.
Na botník jsem ho stěhovala nadvakrát, přece jen je to těžké a nestabilní. Leží nám tam jako osmička
  • 576 tyček
  • 288 kuliček

0 komentářů: