neděle 12. února 2012

Čtyři mnohostěny v sobě

Po přírůstku musela následovat velestavba.

Na téhle to sice není tak moc vidět, ale snažila jsem se, aby to vidět bylo. Až na deset tyček obsahuje vše, co mám. Má to přes šest kilo a kupodivu byl přenos naprosto klidný na rozdíl od problematické největší koule.


Postup stavby je k vidění u Rafaela. Já jsem zvolila barevnou kombinaci tak, aby to vyšlo, a stejně to nevyšlo.. Vnitřní dvacetistěn je stříbrný, není sice moc vidět, ale je tam.
Následují ho červená, žlutá a stříbrno-modro-svítící koule s čirými plasty. Problém je ve žluté části, žlutých plastů je dost, ale žluté tyčky došly, takže je vršek červený. Přes čiré plasty je vidět na žluté, přes žluté bez problému na červené, jen ta stříbrná nejmenší má smůlu, nevycpala jsem ji zelenými trojúhelníky, tak moc vidět není..
A i když nové tyčky strávily svých prvních deset dní v mé sbírce umístěné u okna, není jejich svícení večer vůbec vidět. Naštěstí jsem to tak trošku tušila a jsou ve spodní polovině, horní ze starších tyček nádherně pravidelně září do tmy.
  • 701 tyček
  • 314 kuliček
  • 40 pětiúhelníků
  • 115 čtverců
  • 60 kosočtverců

18 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Moc hezké, máš dobrou fantazii, takovou já nemám...

Jinak k těm svítícím tyčkám, zkus je osvítit nějakým intenzivním světlem, mohlo by to pomoct...

Anonymní řekl(a)...

To je hezké, máš dobrou fantazii...

Sakra, taky bych měl někde urychleně sehnat panely jiných barev než běžných (tj. jiné než zelené trojhrany, modré čtverce, žluté kosočtverce a červené pětistěny), protože mám neblahé tušení že se přestaly dělat a doprodávají se jen zásoby... Šmejdi jedni, proč přestali vyrábět tolik sérií? Glow končí, Pastels končí, Deko Panels snad taky.

Paul-99 řekl(a)...

Sakra práce, žádný anonym, to jsem byl já (ten z minula)...

Tychi řekl(a)...

Tohle bylo čistě okopírované od Rafaela, fakt(o:
Dopolední komentář zmizel sám? Na mail mi přišel a tady už nebyl..
Plasty mizí už dlouho a koukala jsem, že už na to kdosi zareagoval a vyrábí neoriginál plastíky. Naštěst už je nepotřebuju. Většinou už si vystačím, jen u modré mi občas chybí kosočtverce, ale to se dá přežít(o:

Paul-99 řekl(a)...

Asi se někam vypařil... :o)

Jinak já mám vyhlédnutý obchod v Hradci Králové kde je ještě mají (169 Kč/krabička), tak tam udělám asi nálet, případně to vezmu i přes Zámrsk :D Od čeho jsou síťové jízdenky že?

Ale stejně nechpu co tímhle výrobce sleduje - ale třeba jednou ty naše sady budou mít ohromnou cenu...

Tychi řekl(a)...

Já teda nevím, že bych to někdy chtěla prodat(o:
Zajímalo by mě, kdo teď operuje s rafaelovou sadou
http://textodigital.com/P/GG/bmap.php
Teď koukám, že on moc barevný výběr plastů neměl.

Paul-99 řekl(a)...

No já to taky prodávat nehodlám - jednou až zemřu to někdo zdědí (otázka je kdo).

Jinak všiml jsem si že ty stavíš stavby takové "strakaté". Já mám raději a stavím spáš jakoby jednobarevné. Tobě se víc líbí strakaté než jednobarevné?

Tychi řekl(a)...

Vždy zapojuji svítící tyčky, takže minimálně dvojbarevné to být musí a ve dvou barvách mám tyček málo. Prostě používám, co mám. Většinou se snažím dát k tyčkám červeným červené plasty, k modrým modré, ke žlutým žluté a k svítícím zelené. Takže z toho barevné věci většinou vyjdou.
Vyloženě strakatá byla asi jen tahle
http://jihprotiseveru.blogspot.com/2011/10/diagonalni-rychle.html
jinak to mívá nějaký řád.
Jak teď porcházím archiv, tak vidím, že je to dost barevné. Ale prostě je to tím, že mám nestejný počet tyček různých barev, takže většinou nepočítám, kam až by vystačila jedna barva..

Paul-99 řekl(a)...

Pravda, ty máš všech tyček zhruba stejně že? Já mám jednoznačně nejvíc modrách metalů, pak stříbrných, a až pak zbytek... Takže obvykle stavím z metalu, a doplním to třeba rotory jiných barev. No a panely mám prakticky jen jedněch barev (zatím).

Já toho mám tolik:

Tyčinky:
Červená Color: 30x
Žlutá Color: 96x
Modrá Color: 6x
Zelená Color: 28x
Svítící: 72x
Modrá Metal: 357x
Stříbrná Metal: 133x

Panely:
Zelený trojúhelník: 151x
Černý trojúhelník: 24x
Modrý čtverec: 131x
Černý čtverec: 16x
Žlutý kosočtverec: 113x
Černý kosočtverec: 12x
Žlutý pětistěn: 36x
Černevý pětistněn: 20x

Kuličky:
513x

+ něco je na cestě (ani nevím přesně co :-D)...

Tychi řekl(a)...

213 stříbrných
156 svítících
126 metalů
96 žlutých
84 červených
36 modrých (ty se mi moc líbí, takže je zapojuju, i když je jich málo)

koukám, že máte o 11 tyček momentálně víc, takže bys měl stavět větší stavby(o:
Jo a pětistěn...hmm..pětiúhelník je delší, ale hezčí (:

Paul-99 řekl(a)...

No jo, tak to pak musíš stavět "strakaté" stavby. Já to mám tak že nosná barva je metal modrá, případně hrany jsou třeba svítící, a doplňky barevné (různé rotory a pod.). Já jsem teď na koleji, takže nemůžu poslat foto, ale doma mám postavenou Cívku z Urbanova generátoru (můj pracovní název - Urban byl šílený učitel-elektrikář na střední, kolovaly o něm různé pověsti, včetně toho že z těch rozebraných televizí a jiných přístrojů co měl v kabinetě staví stroj času, či tak něco...), prostě dva propojené kruhy (do budoucna plánuju lepší verzi - 5 "půlkruhů", ale potřebuju víc panelů) a uprostřed dva rotory na jedné ose, ketré se mohou otáčet každý jiným směrem...

TO mi ještě připomíná, jak jsme kdysi dělali s bráchou pokusy, to se postavila koule, pověsila do dveří a roztáčela co to šlo. Nejdřív foukáním, ale pak brácha přitáhl po úklidu vysavač (přepojený na foukání). A roztáčelo se. Koule se točila rychle, pak rychleji, pak ještě rychlejí, pak ještě rychleji, pak už neskutečně rychle, a najednou rána, odstředivá síla překonala magnety a ta koule doslova vybuchla... Poslední tyčinku ztracenou pod nábytkem jsme našli asi až za měsíc... Říkám si ře bylo štěstí že to něco tenkrát nerozbilo.

Tychi řekl(a)...

Vy jste teda kousci, já občas o vánocích postavím z nového materiálu něco, co zavěsím na futra. Ale pak se bojím pod tím projít, protože je to fakt tvrdá síla a hlava by to nepřežila(o:
Popis cívky je dobrý, ale těším se na fotku. Třeba tě pak barevně zkopíruju..

Paul-99 řekl(a)...

Musíš to správně napolarizovat, pak to nespadne, to se nemusíš bát... :)

Paul-99 řekl(a)...

Hele že tě ještě otravuju, ale toto bych bral , protože už se to hezky dlouho nedělá a u nás to asi bude celkem rarita (zajímalo by mě kde to vyhrabali)... Přitom ještě předevčírem to tam v nabídce neměli, a teď u toho mají psáno Novinka. Takže pokud chceš nějaké ty svítící panely, tak ber dokud můžeš... Já brát budu.

Tychi řekl(a)...

Jak jsem psala, já si geomag nakupuju. Takže tenhle kup oželím.

Paul-99 řekl(a)...

No, myslel jsem že třeba uděláš výjimku. Promiň jestli jsem tě nějak naštavl... :(

Tychi řekl(a)...

To ne, jen jsem smázla smajlu, přišel mi tam nějak navíc(o:
Geomag fakt moc ráda dostávám darem, tak si to nechám pro tuhle příležitost. To jen tuhle mě tak moc nalákaly ty svítící tyčky, že jsem neodolala a chvíli po odklepnutí objednávky přemýšlela, jak tam přidat další krabičku..nenacpala, tak přišly "jen" ty dvě.

Paul-99 řekl(a)...

Tady máš právě svítící panely, už se to hodně dlouho nevyrábí a opravdu to neseženeš, tohle prý někde ve skladu vyhrabali nějaké zapomenuté krabice... To už se asi nebude opakovat...