čtvrtek 2. února 2012

Předběhlý svátek

Neodolala jsem výprodejové akci u výrobce a objednala si dvě krabičky Geomag Glow 66, za dvě stovky, i s tím rizikem, že budou krabice poškozené .. no nekup to. Původně jsem myslela, že to bude první geomag, který si fakt sama koupím, ale nedopadlo to. Byl mi proplacen a darován k svátku. Přišel včera a krabice se krásně leskly a nikde na nich nebyla známka poškození.

Myslela jsem, že ho rozbalím až v květnu, ale kdepak, bylo mi dnes nařízeno rozbalit ho hned, aby se tyčky nasály světlem. Takže už nasávají.

A já jsem o celých 72 svítících tyček a 60 kuliček bohatší.

Suma sumárum mám k dnešku k dispozici
  • 472 kuliček
  • 711 tyček
  • 303 trojúhelníků
  • 225 kosočtverců
  • 352 čtverců
  • 119 pětiúhelníků
PS.: Najdete v řadě nějaký rozdíl?

22 komentářů:

Paul-99 řekl(a)...

Taky jsem si teď jednu krabici Glow objednal, a ještě k tomu 2x Hyper Green za 99 korun, další dvě už mám doma. Jednou to bude vzácnost, protože už se hezky dlouho nedělají. Akorát mě to nikdo nezaplatí, musím hezky sám... :D

Tychi řekl(a)...

Taky tu jejich strategii nechápu, svítící tyčky dodávají stavbám super daqlší rozměr. Stejně tak mi přijde, že mizí color tyčky.

Paul-99 řekl(a)...

Color tyčky se vyrábějí, ale v těch Pro Color balících, kde jsou namixované různé barvy, takže třeba samotné oranžové seženeš těžko... :(

Tychi řekl(a)...

Konkrétně oranžové dostal od Ježíška pomocník a musím říct, že jsem z nich byla zklamaná. Ta průsvitná verze se mi nelíbí. Já radši ty klasické neprůsvitné.

Paul-99 řekl(a)...

Nevím kdo je pomocník... :)

Ale oranžová přece není průsvitná ne?

Tychi řekl(a)...

http://forum.geomagworld.com/download/file.php?id=167&mode=view
čtvrtá řada mezi žlutou a červenou, tomuhle říkají oranžová

A pomocník je pomocník, ještě mívám pomocničku a nepomocníka. Nevím, jak moc "zasloužilý" čtenář blogu jsi. Ale někde u nějakého domečku a myslím tří listů je tu i pomocník částečně vyfocen.

Paul-99 řekl(a)...

No já jsem tu krátce, ale teda tamto bych považoval za zlatou, oranžová je snad toto:

http://goo.gl/l6OsQ

Tychi řekl(a)...

Taky tuhle vidím jako oranžovou a čekala bych ji tam. Ale opravdu v Pro Coloru 66 byla se žlutou tahle zlatá a napsaná je všude jako oranžová.
Stejně tak tyrkysová v Kidsu je taky ta průsvitná..

Paul-99 řekl(a)...

Tak to je teda ale divné... Ale já mám pocit že jsem někde viděl fotky a fakt to byla oranžová... No to jsem z toho jelen.

Tychi řekl(a)...

Oranžovou jsem viděla jen asi na fotkách od američanů. Asi jim tam dovážejí jiné barvy. Stejně tak černou nebo bílou, tu sem taky nikdy nevozili. Tady je v bílozelené krabici Geomag pro color 66 opravdu tahle divná zlatá, proto to mé zklamání..

Paul-99 řekl(a)...

Tak já mám černé panely, měly je na magnethrou.cz, na dotaz. Akorát už neměly černé pětistěny...

Takže říkáš Pro Color nebrat?

Tychi řekl(a)...

Já osobně nebrat. I když hezky modré, jak říkáme modrým nemetal, bych nějaké brala, mám jich divný malý počet, ale s těmi bych dostala i růžové a tyrkysové průsvitné a červené normální..
Pokud se ti zlaté nelíbí, tak je neber. Leckde ale mají ještě stavebnice v původních červených obalek Color a tam tyhle průsvitné barvy nejsou.

Paul-99 řekl(a)...

No já v obchodech teda moc nekupuju - je to strašně drahé. Nakupuju třeba na Aukru - často jen rozbalené (nevhodný dárek) za mnohem lepší ceny... Akorát jsou teda často potrhané krabice, ale já je stejně likviduju, mám na to takové plastové vaničky...

Jinak koukal jsem co toho máš, já toho mám tolik:
http://www.imagebam.com/image/cb1f13173023730

Tychi řekl(a)...

Tyček máš dost. Plasty takhle neodhadnu, ale jako sada to vypadá hezky.
O těch černých plastech mi tu někdo psal, ale já už další barvu nepřijímám. Čverce mám ve všech základních barvách a jsem s tím spokojena.
A navíc já se opravdu nechávám geomagem jen obdarovávat. První byl dárek, druhý jsme si sice vybrala sama za státnice, ale zase to byl dárek a pak už pořád jen dárky až doteď. Takže uvidíme, co mi kdy do sady přibyde(o:

Paul-99 řekl(a)...

Tak ono to není moje úplně všechno, tak čtvrtina až třetina je jakoby bráchova, ale my to tak zatím neřešíme (a navíc když jsem na koleji může si stavět jak chce... :o) )

No černé plasty, ty jsem koupil na magnethrou.cz. Jako ono to jako s tím taky nevypadá špatně, akorát já blbec jich nakoupil málo :D Na Polském Aukru jsem viděl Geomag Black&White, ale ten už se bohužel nedělá (stejně jako svítící panely a další věci)...

Tychi řekl(a)...

Každopádně jich máte dohromady dost na dost velké stavby(o:
Já si teď pomocí deko panelů můžu vyrobit jakou barvu chci, ale zatím jsem došla jen k té zimní bílé. Je to dost piplačka vystříhat ty tvary. Navíc je tam omezení, dekopanely se nemůžou potkat v tupém úhlu, nebo ostrém z druhé strany, překáží si.

Paul-99 řekl(a)...

No mě ty dekopanely nikdy nejak neoslovily. Navíc právě na panelech se mi líbí že jsou průhledné, třeba když se udělá koule s barevnýma výplněma a dovnitř se strčí malá žárovka... :)

Paul-99 řekl(a)...

Tož to jsme udělali dobrý kup, protože... :o)

Tychi řekl(a)...

Jo, to je jejich obvyklá cena. Jen by mě zajímalo, jestli opravdu už vyprodali zásoby a jestli se nějak liší ty krabice, co přišly, od těch, co tam mají teď. Protože mě fakt přišly naprosto v pořádku a nebyl jediný důvod posílat je s tak ohromnou slevou. I když..možná ty nové svítí víc a ty staré byly zlevněné, protože už nikdy zářit nebudou(o:
Jsem v klidu.. první tyčky pořád září nejvíc, druhé trošku míň a třetí dávka hodně málo, ale ony je dohoní a budou svítit plus mínus stejně.
Jsem ráda, že jsem kup nekup udělala včas. Teď už tam mají ve slevě jen ty pro mě nevýhodné sady s plasty.

Paul-99 řekl(a)...

No uvidíme jak (ne)budou svítit, já se k těm svým dostanu až v pátek. A bez panelů mají ještě tyto, a pak ty malé sady po 6 tyčinkách (co jsou dobré tak maximálně na doplnění rozumného počtu)...

Tychi řekl(a)...

Tohle už je malá sleva
svítící byly 36 tyček za 199Kč, tj. tyčka za 5,50 Kč
U pastels to vychází na 8,50Kč za tyčku
malé sady dokonce 11,60 Kč za tyčku.
Vše přepočítávám na tyčky, neb nedostatkem kuliček jsem trpěla asi jen jednou.

Paul-99 řekl(a)...

To máš pravdu, já sám jsem nouzi o kuličky nezažil snad ještě nikdy...