neděle 28. září 2008

Jeden a půl kruhu

Inspiraci jsem našla opět na Flickru. Geomag Model Team postavil kruhy tři, mně vystačil barevně materiál jen na jeden a půl kruhu. Pokud bych nedodržela nějaký řád barev, tak by sice byla část druhého kruhu větší, ale celý by nebyl. Což by nejspíš způsobilo pád, protože nezavřený téměř dokončený kruh se rozlamuje.
Po nafocení jsem odmontovala z podstavce tu krabici, protože vyloženě rušila vzhled.

Materiál na stavbu (bez spodní krabice):
  • 295 tyček
  • 112 kuliček
  • 48 čtverců
PS.: Pro bloudivce z vyhledavačů: Stránky centra Magnethrou najdete pod čudlíkem kreativní herna na stránkách výrobce, nebo můžete přímo tudy do Chocně (o: Ty jejich nové stránky jsou fakt divně udělané, na ten modrý čudlík se musí kliknout, nestačí nechat si ho rozbalit..

20 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Looks quite complicated.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj super stavby :o) Geomag znám už pár let a není zrovna lehké z něho něco funkčního postavit. Pokud nemáš dostatek materiálu, poradím ti super výlet do Centra Magnethrou v Chocni, kde je materiálu pro každého více než dost. Koukni na stránky www.magnethrou.cz a tam je vše i naše kontakty, když budeš něco potřebovat. Zdraví Petra J.

Tychi řekl(a)...

Petro, magnethrou navštěvuji pokaždé když píšu Ježíškovi a dost často i jindy((o: O Chocni vím, koukám, jak rodinné týmy staví věže i mosty, jak se tam máte báječně, ale je to fakt z ruky. Navíc by mi bylo líto, že si to nemůžu vzít nenápadně domů(o:

Tychi řekl(a)...

It just looks, cc. It's just a toy for the eternal children(o:

Peter Richtárik řekl(a)...

Tychi: Chcel by som si kupit nejaku sadu GEOMAG. Co odporucis? Ak by som chcel 2-3 tak ktore? A kde je to najlepsie kupit a co to stoji? Porad...

Peter Richtárik řekl(a)...

Co vravis na toto: http://www.amazon.com/Geomag-547-Briefcase-350/dp/B0014ZWNT6/ref=sr_1_4?ie=UTF8&s=toys-and-games&qid=1223079682&sr=1-4

Teda Geomag Briefcase 350...

Tychi řekl(a)...

Peter, to není snadná otázka. V zahraničních sadách se moc neorientuju.
Pokud jde o Briefcase 350, tak na něm mi vadí, že nevím, kolik čeho v tom kufru vlastně je. Bude to něco mezi 220 a 440, které se prodávají v ČR. Tedy
http://www.magnethrou.cz/panels?detail=38&lang=cz
a
http://www.magnethrou.cz/panels?detail=39&lang=cz
takže odhaduji 90 tyček, něco přes 50 čtverců,..
No a teď se dostávám k tomu, že nevím. Nevím, co stačí tobě. Vím, že mně by tahle sada na moc dlouho nestačila. Přijde mi, že jsou ty sady nevyvážené. Brzo bych musela přidat nějakou sadu bez plastovou, tedy jen tyčky a kuličky. A k nim by přibyly samotné plasty..nejspíš čtverce a pětiúhelníky.
Jedinou šancí jak zjisit, co potřebuješ je zkusit to. Buď najít nějaké geomag centrum, kde tě nechají si pohrát. Nebo začít tím kufrem a za pár dní přikoupit, to co bude chybět(o:
Kde geomag koupit? Zkušenosti s nákupem nemám. Takže jediné, co vím je, rozhlédnout se po netu a najít nějakou příjemnou předvánoční či jinou výprodejovou akci.
Ještě na závěr. Kdybych začínala znovu, vyberu si nějakou sadu, kde by bylo aspoň 150 tyček. A k tomu bych koupila po jedné sadě trojúhelníků, pětiúhelníků a kosočtverců a dvě sady čtverců. Víc bych přemýšlela nad barevnou kombinací.
Dlouhý spis a asi jsem neporadila, chjooo.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Peter ráda bych ti poradila, jak s nákupem, tak i s tím kde nakoupit Geomag za super ceny. Jsem ředitelkou oddělení Geomag a řídím tedy celý prodej, jak v ČR tak SR. Ozvěte se mi na petra.jirincova(zavináč)brueck.cz
Zdraví Petra J.

Tychi řekl(a)...

Petro, Peter už nakoupil.

Anonymní řekl(a)...

ahoj super stranky i stavby prosim porad co mam stavet došli napady xD


mas to tady super(jen tak dal) zdravi David

Tychi řekl(a)...

Davide, rozhlídni se tu, určitě tě tu něco zaujme. Využij odkazy Kam dál.. z pravé nabídkové lišty. A dej vědět, jak ti to jde. Jak jsi na tom s materiálem?

Anonymní řekl(a)...

s materiálem jsem asi tak jak ty (takže polovina tvojich ale kuliček mam 215 xD) D.

Tychi řekl(a)...

Davide, tak to mi hlava nebere, asi jako já, polovina a kuliček skoro stejně? Vysvětlení prosím(o:

Anonymní řekl(a)...

+- 200 tyčinek , 220 kuliček , a polovinu tvojich plastovych dilku

D.

Tychi řekl(a)...

A jak se to tak stane, že je tyček míň než kuliček? V sadách tyčky vždycky logicky vedou..až na tu nejmenší sadu. Že bys měl nastřádáno tolik tyček z těch pidi sad?

David řekl(a)...

na aukru prodaval chlap
-geomag MIX-

Tychi řekl(a)...

Tak to jo, to bude asi slušný mix. Už jsem si přidala tvůj vznikající blog do oblíbených, tak doufám, že ho začneš plnit, abych měla taky nějakou novou inspiraci(:

Anonymní řekl(a)...

za nejaky ten cas by tam u neco mohlo byt xD D.

Tychi řekl(a)...

Akorát, když už na mě odkazuješ ve svém profilu, tak můžeš rovnou na www.jihprotiseveru.blogspot.com
Je to lepší než jen na tuhle jednu stavbu.

Anonymní řekl(a)...

jo (: